Stäng

Kommande utställningar på Ramdesign

SARA NELIN SOLOUTSTÄLLNING DEN 11 – 17 MAJ 2023

Sara Nelin (f80) konstnär och baserad i Sollentuna, verksam främst med tusch och markers. Det största motivet och drivkraften till hennes skapande är viljan att roa betraktaren. Målet är att locka fram ett leende; även om det ofta finns en mer allvarsam idé som grund till bildens tillblivande. Nelins signum har blivit att leka med ord och en stor del av verket är dess titel.

Att vara konstnär handlar mycket om en vilja att beröra människor och väcka känslor. Om en besökare på utställningen går runt och faktiskt skrattar högt av glädje. Som är en av de viktigaste känslorna – speciellt under den här tiden som präglas av olika orosmoln, behöver vi få skratta.

Nelin är i grunden autodidakt men har gått en fördjupad konstnärlig utbildning via Långholmens folkhögskola.

Nelin har deltagit i många utställningar både soloutställning som samlingsutställningar, jurybedömda konstsalonger och mässor.

Amanda Egnell & Susanne Lilja, ”ABOVE”. 17-22 FEB 2023

 

Amanda Egnell och Susanne Lilja är konstnärer från Göteborg. Verken i utställningen "ABOVE" skildrar olika platser och planeter från och mot ovan där det abstrakta möter en verklighet. 


Amanda skapar efter impuls och passion där hon litar på sin instinkt och skapandeprocess. Hennes konst är färgstark, kraftfullt och energirik och tavlorna blir pampiga inslag på väggarna de klär. Amanda driver galleri "Galleri Egnell" på Olivedalsgatan 22 i Göteborg där både Amandas och Susannes konst hänger.  


Susanne Lilja inspireras av verkstad, industri och olika energier i universum och den övernaturliga magin som tar plats i sina verk. Hon använder sig av ett flertal olika metaller så som Aluminium, Zink, koppar, svartplåt och cortenplåt som blandas vilt med betong och gips.


Susanne och Amanda har ställt ut sin konst ett flertal gånger i både Sverige och Europa och säljer tavlor till hela världen.

VINTERSALONGEN 1-7 December.

Britt-Inger Persson

De flesta kallar henne BIP som är en förkortning av ett långt och litet tungt dubbelnamn

Britt-Ingrid Persson. Hennes skulpturer signeras alltid med denna förkortning. Arbetar framför allt med skulptur i betong och brons. Motiven har växlat men ofta återkommit till människo-figuren i förenklad form som försöker hantera sin existentiella situation. BIP har haft många utställningar på Gallerier och Konsthallar och Muséer i Sverige. Representerad bl.a. Moderna Museet, Nationalmuseum, Röhsska museet och Västerbottens museum samt en mängd offentliga uppdrag. BIP’s ateljé ligger på Kungsholmsstrand 171 och Kungsholmen har med åren gett en stark hemkänsla.
bip.skulp@gmail.com

 

Göte Karlsson                                                       

Göte är född 1942 i Jämtland. Bosatt och verksam i Stockholm sedan 1986. Sommarateljé och utställningslokal i före detta missionshuset i Växbo utanför Bollnäs. Han skildrar landskapet med alla olika former och skiftande ljusförhållande i ett slags subtilt och nästan abstrakt måleri. Göte har haft utställningar både i Sverige och utomlands. Bland annat Liljevalchs Vårsalong, Väsby- och Edsviks konsthall, Länskonst Gävleborg, Galleri Söder Östersund, Museet, konsthall i Bollnäs. Moskva 2002 samt är representerad hos kommuner, landsting och konstföreningar.
gkarlsson42@gmail.com

 

Cecilia Ciscar

Cecilia är född i Stockholm, Sverige. Som har alltid målat ansikten, hon målar i olja och har på senare tid börjat använda palettkniven mer än penslarna. Genom att använda olika tjocklek på färgen, skrapa bort och lägga till blir målningarna spännande, nästan taktila med de olika strukturerna. Hennes lekfulla sätt att forma ansikten får hon fram genom att låta fantasin ta del av den skapande processen utan att begränsa eller bemästra. Det är viktigt att beröra, väcka tankar och känslor. Cecilia skapar utifrån händelser, människomöten. Cecilia har hittat ett eget uttryck, som är helt unik. Hennes konst har varit utställd i Sverige och utomlands, som bl.a. Vårsalong i Vällingby, Konst-och Designmarknaden i Uppsala saluhall, Sundbybergs bibliotek, Tallinn med Artnetco, ”Cecilia Ciscar on board ” - i egen spårvagn i Mannaminne, Högakusten, Galeria la Pigna i Rom. Valissaamo, Kaapelitehdas, Helsingfors med Artnetco. Marziart Internationale Galerie i Hamburg.
Instagram: @art_cecilia_ciscar

 

Christina Halloff

Konstnär Christine Halloff, Stockholm, har alltid haft ett behov av att leka med färg och form, vilket hon gör på ett mycket kreativt och uttrycksfullt sätt. Inför vintersalongen använder hon sin lekfulla kreativitet genom att uttrycka sig med blå print eller Cyanotipen som är en gammal fotografiskt tryck. Därefter används akryl gouache, akvarell pigment och pennor. Det som ligger i grunden för hennes kreativitet är experimentlusta, hon har inte behov av kontroll utan är nyfiken på vad slumpen ger och gör med pigment och vatten eller som i det fallet 2 olika kemiska komponent, sol, vatten olika kryddor och färg. Christine har många olika konststudier bakom sig, bland annat 1 ½ på Edsvik konstskolan och haft många utställningar.
Instagram: @christinehalloff

VINTERSALONGEN 8 – 14 December

Filippa Crom Brage

Är uppvuxen och bor i Sundbyberg där hon även har sin studio. Hon har alltid jobbat med något kreativt men är framförallt illustratör i grunden. I hennes konst står kvinnan i fokus och med en mix av akryl, kol penna, alkohol ink och bläck skapar Filippa vackra motiv. Hon låter raka linjer möta mjuka sensuella former som tillsammans skapar en balans. Det som fängslar Filippa är färg och textur och hon inspireras av blommor och mönster. Hon strävar efter nytänkande och älskar att testa nya tekniker och metoder vilket gör varje tavla unik. Förra året fick hon även äran att få skapa konst till renoveringen på Grand Hotell Stockholm, nu hänger 75 av Filippas unika tavlor på två våningsplan samt i lobbyn. 

Instagram: @filippacrombrage

 

Sara Abramson

Har en dröm om att alla människor ska leva ett mer hållbart liv. Sara är själv en prestationsprinsessa och möter så många andra med liknande krav på sig själva. Hon säger att vi kommer nog alltid vilja prestera och göra saker riktigt bra, Sara vill dock stötta till att prestera på ett mer hållbart sätt, utan att slå ner på sig själv och göra avkall på sina egna behov. Sara har en lång karriär som ledare inom telekom bakom sig där hon drivit förändringsarbete, för 4 år sedan valde hon att hoppa av för att ta upp sitt skapande. Hon har sedan dess haft flertalet utställningar, både i Sverige och utomlands och hon finns representerad hos flera gallerier. Utöver sitt konstnärskap coachar hon prestationsprinsessor till ett mer hållbart liv och håller i målarworkshops där deltagarna lär sig hitta sin inre kreativitet.

Instagram: @saraabramsonkonst

 

Gudrun Stålnacke

Vill du se något vackert där färg och form skänker dig glädje och lycka för en stund i ditt liv? En stund där du kan hämta kraft och vila? Livet har ett snabbt tempo och om du är duktig går det mesta går bra, det är då den där stunden behövs som när man tittar på en tavla man tycker om och stannar upp en stund och hämta kraft. Följ med Gudrun då på en resa genom stadsbebyggelse eller naturbilder. Staden är trolsk miljö där jag med mina färger och former skapar en resa genom årtionde och nutida levnadsöden, jag låter i mina tavlor hus från tidigare årtionden möta dagens levnadsförhållanden. Gudrun är autodidakt. Hon tecknade som barn och bild var bästa ämnet. Därefter blev det ett uppehåll tills hon var 50 då hon började måla med vattenbaserad oljefärg. Men det dröjde 10 år tills hennes dotter tyckte att hon skulle lära sig måla akvarell. Det var inget Gudrun varit lockad av, måla skira blommor var inte hennes grej. Men dottern var påstridig och hade hittat en akvarellkurs i Svalöv en kurs med Ria Roes, det blev starten på Gudruns akvarell karriär. Hon målar med akvarellfärg men tjockt såsom Gouache målningar. Gudrun har haft många utställningar i Sverige.

Instagram @utkiksbacken

 

Zlata Jaanimägi

Är född 1981 i Estland, Tallinn. Hon är bosatt och arbetar i Stockholm. Zlatas konstverk har ställts ut i USA, Italien, Frankrike, Finland, Sverige, Estland, Ungern, Litauen. Hon har också varit med i flera konsttidskrifter och böcker. Zlata om sin konst:

''I alla mina tavlor vill jag uttrycka mig totalt och processen lämnar mig med en känsla av lätthet, frihet och öppenhet för något nytt och vackert. Jag gillar att experimentera med färger, former och att blanda olika konststilar. Mina målningar har positiv energi vilket gör dem lätta att relatera till, men samtidigt är var och en uppbyggd kring en central, ofta komplicerade idé. Vilket föds ur mina egna inre känslor, sinnesstämning, fantasier, drömmar och illusioner. Även om penseldragen är dynamiska med en stark rytm och kontrast av färger är de aldrig aggressiva. Tvärtom bär de med sig fred, lugn och kärlek till livet som en aura. Det finns ingen konst utan fantasi. Jag är en konstnär och målning är min kreativitet ''.

Instagram: @zlataart_zlata_jaanimagi 

Victoria Drakegg, ”Friendly Creatures” soloutställning, 17 – 23 nov. Vernissage lördag 19 nov. Kl. 11-16

Victoria Drakegg, är 33 år och bor i Stockholm. Hon tycker mycket om att skapa verk med lekfullhet i form, färg och innehåll. Det finns en humor med en allvarsam underton att finna i hennes uttryck. Vilken berättelse ser du?

Victoria är utbildad på Örebro konstskola och därefter Nordiska Konstskolan i Finland. Hon har sedan fortsatt sin konstnärliga väg på egen hand och nyligen haft en soloutställning på Stallbacken Kultur i Sollentuna där hon också erbjöd workshops för barn & ungdomar med inriktning kollage & teckning.

Välkomna ni som vill och kan till Victoria’s utställning på Galleri 53 med titeln ”Friendly Creatures” där det abstrakta går in i det konkreta.

Victorias Instagram: @vdrakegg

Marie-Christine Nybergs Utställning "Nyberg & Nyberg" 10 - 16 november 2022
Vernissage torsdagen den 10 november kl.17-20

Redan som liten såg jag livet i färg och bilder. Detaljerna i naturen, husen,
Taken, trädgårdarna, gator och torg, stenen i fasaderna, blommorna... ja i
princip allt fick mig att förundras och glädjas.
 
Helst målar jag akvareller. Jag bör ju beskriva mig som autodidakt men egentligen har jag gått i en gedigen

och alldeles fantastisk skola och då menar Jöran Nybergs egen "akademi".

I mitt vuxna liv har målandet varit till stor glädje, hjälp och tröst. Jag har målat mig igenom 
de svåraste stunderna och färgerna har varit mina ständiga följeslagare som aldrig
lämnat min sida. 

När min pappa fick den förfärliga sjukdomen alzheimer kunde vi fortfarande mötas i målandet och skapandet ända till slutet.

Instagram: @aigoboulido

 

Fotograf Tomas Jensing  - 6 - 12 oktober 2022
Vernissage 6 oktober kl 17.00 - 20.00

I Utställningen “What a wonderful worlds” tre olika delar vill T.J förmedla både ögonblick och bilder där du som betraktare stannar upp och känner efter.

“Livet och naturen är fullt av olika känslor. Mina kanske inte stämmer överens med dina, men när vi betraktar samma bilder kanske vi kan hitta något gemensamt att fortsätta prata om? Jag önskar att mina bilder kan förmedla någon form av narrativ som kanske, kanske kan föra människor närmare varandra.”

T.J föddes 1973 i södra Brasilien. Efter en tid på barnhem adopterades han sen till Sverige. Sina första år bodde han i Roslagen, och där föddes hans kärlek till skärgården och dess karga natur. Nu bor och verkar han i Stockholm. Förutom att fotografera  på uppdrag, så jobbar Tomas även på en högstadieskola med barn som har särskilda behov, superkrafter som han själv beskriver dem. 

Instagram @sthlmbma
tomas@sthlmbma.com

 

Jessica Eldenstjärna 28 maj - 20 juni 2022

Jessica är född 1979 i Värmland och bosatt och verksam sedan 2004 i Stockholm. Hon lever söder om stan med sambo, dotter och katt, där hon också har sin ateljé. Hon har ställt ut i England, Frankrike och Sverige bl.a på Grand Palais-Art Capital i Paris, Edsvik Konsthall och Livrustkammaren Stockholm samt är representerad av gallerier i London, Tokyo och Artworks.se.
Hon har sålt konst till konstföreningar så som Nordiska Kompaniet, Svenska Spel, Postnord och Svenska Kommuner & Landsting.

I Jessica Eldenstjärnas konst förkroppsligas det själsliga och andliga. Hennes skapande centreras kring alternativa medvetandetillstånd både i den egna processen och i förhållande till de färdiga verkens potential att öppna meditativa och kontemplativa rum i betraktaren.

Verken manar till nya möten med det inre och yttre och kan ses som frekvens-kalibrerande koder eller stämgafflar av ljus som aktiverar helande, transformation och tillblivelse. Alldeles särskilt blir detta tydligt i konstverk från varianter av serien "Primordial Shapes" som framstår som visuella representationer av vibrerande ljudvågor liknande det du kan höra från en klangskål, flöjt, stränginstrument eller trumma.

Hon växlar mellan ett koloristiskt färgspektra i en mångfald av kombinationer till att återhållsamt gestalta genom mjuka gråtoner eller svartaste svart. Med utgångspunkten i abstrakt och semi-figurativt måleri använder hon ofta blandtekniker utifrån en bas av olja, akryl eller akvarell och delar upp uttrycken i olika serier. Akvarellerna bearbetas med blyerts, färgpenna och ibland akryl medan till exempel serien "Unfolds" växer fram ur veckat tyg, lim, spackel, olja och bladguld eller bladsilver.


Välkommen på Jessicas utställning. 

Lars "Lasse" Holmberg 1 april - 18 april 2022

Lasse målar färgstarka motiv med motiv av Mälarens lummiga & rofyllda landskap. 

"Jag försöker plocka upp känslan i natur & hav i mina alster". Lasse målar sin konst med stor passion och redan 1959 fick han publikens pris på Expressens höstsalong.

Efter Konstfack jobbade Lasse som arkitekt innan han helt la sitt hjärta där det ska vara. I sin konst.

Välkommen på Lasses utställning. 

Lena Sahlberg  28 november - 31 december 2020

Lena är bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Lenas konst ser man ofta målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att skapa är frid för själen".

Lena om sin konst: 

Min konst var i början mitt sätt att meditera och få min egna ro. Jag började sedan få förfråganingar från vänner och bekanta och sedan spred det sig utan för den cirklen. 

 

Pernilla Pramberg  5 sept  - 7 okt 2018

Pernilla Pramberg född 1984 och bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Pernillas konst ser man ofta skulpturer, målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att det är roligt att skapa konst med skulpturer, färg och form för att skapa 3D-effekten.

Pernilla älskar alla delar av kroppen och ser det som en vacker skapelse hon gärna tar inspiration ifrån. I hennes konst kan man också hitta vackra väggklockor av både kvinnor och män.

 

Pernilla om sin konst: 

Underb-Art handlar om livets emotionella aspekter och uttryck. Livet är fullt av olika känslor och steg och dess bergochdalbana  består av både glädje och sorg. 

 

Idén för företagsnamnet kommer från att känna sig glad och underbar från själens insida.

"Enligt mig är det något vi alla strävar efter att uppnå. Den underbara känslan av livet, helt enkelt. Min  konst är baserat på och ligger till grund för inre balans och harmoni.”

http://www.pernillapramberg.com/

test