Stäng

Kommande utställningar på Ramdesign

Pernilla Pramberg  5 sept  - 7 okt 2018

Pernilla Pramberg född 1984 och bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Pernillas konst ser man ofta skulpturer, målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att det är roligt att skapa konst med skulpturer, färg och form för att skapa 3D-effekten.

Pernilla älskar alla delar av kroppen och ser det som en vacker skapelse hon gärna tar inspiration ifrån. I hennes konst kan man också hitta vackra väggklockor av både kvinnor och män.

 

Pernilla om sin konst: 

Underb-Art handlar om livets emotionella aspekter och uttryck. Livet är fullt av olika känslor och steg och dess bergochdalbana  består av både glädje och sorg. 

 

Idén för företagsnamnet kommer från att känna sig glad och underbar från själens insida.

"Enligt mig är det något vi alla strävar efter att uppnå. Den underbara känslan av livet, helt enkelt. Min  konst är baserat på och ligger till grund för inre balans och harmoni.”

http://www.pernillapramberg.com/

Lena Sahlberg  28 november - 31 december 2020

Lena är bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Lenas konst ser man ofta målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att skapa är frid för själen".

Lena om sin konst: 

Min konst var i början mitt sätt att meditera och få min egna ro. Jag började sedan få förfråganingar från vänner och bekanta och sedan spred det sig utan för den cirklen. 

 

Lars "Lasse" Holmberg 1 april - 18 april 2022

Lasse målar färgstarka motiv med motiv av Mälarens lummiga & rofyllda landskap. 

"Jag försöker plocka upp känslan i natur & hav i mina alster". Lasse målar sin konst med stor passion och redan 1959 fick han publikens pris på Expressens höstsalong.

Efter Konstfack jobbade Lasse som arkitekt innan han helt la sitt hjärta där det ska vara. I sin konst.

Välkommen på Lasses utställning. 

Jessica Eldenstjärna 28 maj - 20 juni 2022

Jessica är född 1979 i Värmland och bosatt och verksam sedan 2004 i Stockholm. Hon lever söder om stan med sambo, dotter och katt, där hon också har sin ateljé. Hon har ställt ut i England, Frankrike och Sverige bl.a på Grand Palais-Art Capital i Paris, Edsvik Konsthall och Livrustkammaren Stockholm samt är representerad av gallerier i London, Tokyo och Artworks.se.
Hon har sålt konst till konstföreningar så som Nordiska Kompaniet, Svenska Spel, Postnord och Svenska Kommuner & Landsting.

I Jessica Eldenstjärnas konst förkroppsligas det själsliga och andliga. Hennes skapande centreras kring alternativa medvetandetillstånd både i den egna processen och i förhållande till de färdiga verkens potential att öppna meditativa och kontemplativa rum i betraktaren.

Verken manar till nya möten med det inre och yttre och kan ses som frekvens-kalibrerande koder eller stämgafflar av ljus som aktiverar helande, transformation och tillblivelse. Alldeles särskilt blir detta tydligt i konstverk från varianter av serien "Primordial Shapes" som framstår som visuella representationer av vibrerande ljudvågor liknande det du kan höra från en klangskål, flöjt, stränginstrument eller trumma.

Hon växlar mellan ett koloristiskt färgspektra i en mångfald av kombinationer till att återhållsamt gestalta genom mjuka gråtoner eller svartaste svart. Med utgångspunkten i abstrakt och semi-figurativt måleri använder hon ofta blandtekniker utifrån en bas av olja, akryl eller akvarell och delar upp uttrycken i olika serier. Akvarellerna bearbetas med blyerts, färgpenna och ibland akryl medan till exempel serien "Unfolds" växer fram ur veckat tyg, lim, spackel, olja och bladguld eller bladsilver.


Välkommen på Jessicas utställning. 

Fotograf Tomas Jensing  - 6 - 12 oktober 2022
Vernissage 6 oktober kl 17.00 - 20.00

I Utställningen “What a wonderful worlds” tre olika delar vill T.J förmedla både ögonblick och bilder där du som betraktare stannar upp och känner efter.

“Livet och naturen är fullt av olika känslor. Mina kanske inte stämmer överens med dina, men när vi betraktar samma bilder kanske vi kan hitta något gemensamt att fortsätta prata om? Jag önskar att mina bilder kan förmedla någon form av narrativ som kanske, kanske kan föra människor närmare varandra.”

T.J föddes 1973 i södra Brasilien. Efter en tid på barnhem adopterades han sen till Sverige. Sina första år bodde han i Roslagen, och där föddes hans kärlek till skärgården och dess karga natur. Nu bor och verkar han i Stockholm. Förutom att fotografera  på uppdrag, så jobbar Tomas även på en högstadieskola med barn som har särskilda behov, superkrafter som han själv beskriver dem. 

Instagram @sthlmbma
sthlmbma@gmail.com

 

Marie-Christine Nybergs Utställning "Nyberg & Nyberg" 10 - 16 november 2022
Vernissage torsdagen den 10 november kl.17-20

Redan som liten såg jag livet i färg och bilder. Detaljerna i naturen, husen,
Taken, trädgårdarna, gator och torg, stenen i fasaderna, blommorna... ja i
princip allt fick mig att förundras och glädjas.
 
Helst målar jag akvareller. Jag bör ju beskriva mig som autodidakt men egentligen har jag gått i en gedigen

och alldeles fantastisk skola och då menar Jöran Nybergs egen "akademi".

I mitt vuxna liv har målandet varit till stor glädje, hjälp och tröst. Jag har målat mig igenom 
de svåraste stunderna och färgerna har varit mina ständiga följeslagare som aldrig
lämnat min sida. 

När min pappa fick den förfärliga sjukdomen alzheimer kunde vi fortfarande mötas i målandet och skapandet ända till slutet.

Instagram: @aigoboulido

 

Victoria Drakegg, ”Friendly Creatures” soloutställning, 17 – 23 nov. Vernissage lördag 19 nov. Kl. 11-16

Victoria Drakegg, är 33 år och bor i Stockholm. Hon tycker mycket om att skapa verk med lekfullhet i form, färg och innehåll. Det finns en humor med en allvarsam underton att finna i hennes uttryck. Vilken berättelse ser du?

Victoria är utbildad på Örebro konstskola och därefter Nordiska Konstskolan i Finland. Hon har sedan fortsatt sin konstnärliga väg på egen hand och nyligen haft en soloutställning på Stallbacken Kultur i Sollentuna där hon också erbjöd workshops för barn & ungdomar med inriktning kollage & teckning.

Välkomna ni som vill och kan till Victoria’s utställning på Galleri 53 med titeln ”Friendly Creatures” där det abstrakta går in i det konkreta.

Victorias Instagram: @vdrakegg