Stäng

Rama in en sjal eller scarf

Att rama in high end luxury brands sjalar eller scarfs är väldigt populärt. Vi på ramdesign är experter på rama in alla typer av textilier, men särskilt just dessa scarfs eller sjalar från exempelvis Gucci, Louis Vuitton, Hermés etc.

 

Det finns olika sätt att rama in scarfs på, när du som kund kommer in med din scarf eller sjal går vi noga igenom hur vi kan göra med just er inramning. Vårt jobb som rammakare är att visa olika alternativ att göra denna inramning på. Självklart utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi visar alltid upp det bästa sättet att rama in på för det specifika objektet.
Vi använder endast syrafria material som gör minimal eller ingen påverkan på alstret. Vi limmar aldrig dessa textilier då de är ömtåliga, sköra samt oftast av riktigt siden.

 

Vi använder en teknik som kallas trådning eller en variant av tråckla. Detta är det absolut bästa sättet för att få en scarf eller sjal att vara så rak och slät som möjligt. Vi kan även i vissa fall sy fast scarfen.
Vi har lång erfarenhet av att rama in sjalar av denna typ och gör detta ofta i vår ramverkstad.

 

Hur gör jag för att rama in

Kom in till någon av våra två butiker i Vällingby eller Fridhemplan med ditt objekt. Efter att du tillsammans med rammakaren gått igenom hur er inramning ska göras så sätter vi igång. Leveranstiden kan variera då vi har mycket jobb i vår ramverkstad. Kontakta gärna vår butik för att få en exakt leveranstid. Vanligtvis ca 2-4v