Stäng

Studentskyltar & studentplakat 

Ramdesign har lång erfarenhet av skyltar, desig och de faktorer som spelar stor roll för en lyckad skylt.
Nedan ser ni 8st mallar som vi valt ut för 2022 som alltid går hem. Oavsett om du gillar en enkelt eller "studentig-skylt" har vi något som passar alla.

Alla våra skyltar görs i vårt printcenter inhouse. Dvs det är endast ramdesign som utformar och ser era foton.

Alla våra skyltar är gjorda på miljövänliga material av högsta kvalité och kommer helt kompletta och klara med bild, pinne samt regnskydd.

 

Mall 1

Mall 2

Mall 3

Mall 4

Mall 5

Mall 6

Mall 7

Mall 8

Pris & Utförande

Du kan välja mellan 8 olika mallar. Priset är detsamma oavsett vilken mall du väljer.

Standard 50x70cm 

369:-

Dubbelsidig 50x70cm

369:-

Maxi 70x100cm

599:-

Dubbelsidig 70x100cm

1100:-


Banderoll ca 40x150cm

399:-

 

 

 

Låt oss göra skolgårdens snyggaste studentskylt

Studentdagen är en tradition vi håller högt om. Ramdesign är experter på studentskyltar & studentplakat. Nu börjar det bli dags att fira och det är mycket att planera, klädsel, dekorationer på eventuella släp och inbjudningskort som ska inhandlas. Och givetvis det viktigaste av allt, en snygg studentskylt. Att få mötas av vänner och familj som viftar ett snyggt studentplakat högt i luften är en känsla man sent glömmer. Studentplakatet är viktig, och det är noga att det blir korrekt. Hur ska man då tänka? Låt oss guida dig till hur du får till den perfekta studentskylten.

 

Hur väljer jag rätt mall?

En mycket bra fråga. Vi har försökt att skapa mallar som tilltalar alla, och eftersom alla gillar olika så blir det olika mallar. Vi har valt 8st mallar som vi vet är högt uppskattade. Det finns ett par saker som är bra att ha i åtanke för att få till den perfekta studentskylten som både du och din student blir nöjda med, och som är värd att sparas i många år.

 

Välj en mall som gör ditt foto ännu finare!

Självklart har en bild på sitt barn alltid sin egen charm oavsett hur den ser ut, men väljer du en mall som i färg eller stil passar extra bra till just det fotot, så kommer det bättre till sin rätt och blir ännu finare!
Till exempel kan färger från fotot finnas i mallen, eller vara färger som kompletterar mallen och ger ett harmoniskt intryck.

 

Tänk på detta när du väljer foto!

  • Om du har e digitalfil eller digitalbild, tänk på att den ska inte vara förliten. Dvs den bör vara så högupplöst so det bara går. Detta kan du se genom tex, högerklicka på din bild, välj egenskaper. Om ditt värde på bilden är lågt (pixlar & storlek), då är filen troligtvis "dålig".

  • Undvik att välja bilder där ansiktet ligger i skugga! När bilden förstoras blir det sällan bra, eftersom ansiktet blir mörkt och ofta grynigt.

  • Analogt foto/fysiskt foto.
    Fotografera inte av en inramad bild! Kom in till våra butiker så hjälper vi er att scanna ert foto om ni har en analog bild. Vill du hellre fotografera av bilden själv, se nästa punkt.

  • Om du vill fota av ett fysisktfoto ska du tänka på följande. Försök att fota bilden när den är helt platt. Belysning är väldigt viktigt för att få till en bra fotografering. Molnigt dagsljus är att föredra, då får du bäst resultat. Undvik direkt solljus eller i skuggan av direkt solljus. Då kan du få ett blänk eller reflektioner. Samt om du använder blixt.

 

En bild som är lågupplöst.

Om man mot förmodan har ett en digital eller fysisk bild som är dålig och detta är det enda du har att jobba med så går det givetvis att göra endå. Det som kan hända är att resultatet kan kännas något grynigt eller suddigt. Hur pass mycket detta är upplevs helt olika från bild till bild. Kom in till oss så kikar vi på er bild tillsammans

 

Men hur stor skylt ska jag ha då?

Detta är väldigt personligt. Den absolut vanligaste storleken är 50x70cm sedan har vi våra Maxi skylt som är 70x100cm. För den som vill vara störst. 

Dubbelsidig skylt

Har du svårt att välja favorit bilden? Välj 2! Hos Ramdesign kan du få en dubbelsidig studentskylt. Antingenm ed exakt samma mall eller välj helt olika mallar samt foton. Oavsett vilken storlek du väljer på ditt studentfoto, kan du välja att få den dubbelsidig. Hur du än vänder studentskylten kommer din student att se den, och du slipper dessutom en tråkig baksida, skylten är lika snygg där! 

 

Vad ingår när jag beställer en studentskylt/studentplakat?

Hos Ramdesign får du en studentskylt med din egna bild av högkvalité som är stabil. Studentskylten kommer helt monterad & klar med pinne samt ett genomskinligt regnskydd, perfekt om regnet kommer mitt i firandet! 

 

Så här gör vi din studentskylt!

Kort beskrivet kan man säga att vi gör ditt studentplakat i några steg:

1. När vi bestämt vilken mall ni önskar scannar vi ert foto eller lägger in er digitala kopia. Sedan anpassar vi foto till skylten till den storlek du har valt.
2. Skylten printas ut och skärs rent runt om.
3. Försiktigt körs nu skylten igenom en värmepress som ser till att din skylt sitter slätt och fint på kapan som är 5mm tjock.
5. Sedan skärs skylten rent längs kanterna en gång till, för att det ska bli så snyggt som möjligt.
6. Till sist monterar vi på pinnen somt sätter på regnskyddet (kan tas av). Sedan är din studentskylt helt klar. 

Tänk på miljön!

Om man motförmodan inte vill spara sitt studentplakat/studentskylt, så tänk på miljön och sopsortera.
Skylten sorteras som brännbart, pinnen som trä och regnskyddet som plast. Vi tänker på miljön och har därför valt att inte printa våra skyltar på plastskivor.